Saturday, December 15, 2007

Kreegah Bundolon kustanteet

Joonas Rinta-Kanto: Fok_It (2010)
Jos viikset, faksaaminen ja vyölaukut ovat juttusi, tässäpä kirja juuri sinua varten!

Fok_It on helsinkiläisen Joonas Rinta-Kannon (s.1982) suosittu sarjakuvablogi, jonka parhaimmisto ja muutamia ennen julkaisemattomia strippejä on koottu tähän 120-sivuiseen, kovakantiseen kirjaan.

Lisätietoa:
Fok_It-blogi
Arvosteluja


Marko Turunen: Ufoja Lahdessa 3/4 (2009)
Marko Turusen sensaatiosarjan kolmannessa osassa on Muukalaisen ja R-rautanaisen talous tiukilla. Kurnivien vatsojen rohkaisemana suuntaa varaton voimakaksikko marjastusmatkalla pimeään metsään. Siellä he kohtaavat harmittomalta vaikuttavan mummelin, joka kutsuu heidät tupaansa ja laittaa yllätysvieraille pöydän koreaksi. Pöytien notkuessa mitä moninaisimmista herkuista jää Muukalaiselta ja R-rautanaiselta huomaamatta, että eukolla onkin pahat mielessään. Samaan aikaan toisaalla Muukalaisen äidillä on ongelmia laajakuvatelevisionsa kanssa.

Kuinka heidän käy? Jääkö tv-jumalanpalvelus näkemättä, onnistuuko pyylevöitynyt pariskunta lyllertämään metsän siimeksestä takaisin sivistyksen pariin?

Lehdessä on totuttuun tapaan liitteenä suositut kerhosivut, joille on valittu on monipuolinen sortimentti lukijoiden havaintoja lentävistä lautasista, kummituksista ja muista henkimaailman ilmiöistä.


Karri Laitinen: Kafkan tutti (2008)
Kafkan tutti on elämänmyönteinen kokoelma kertomuksia, joissa perheellinen mies näyttäytyy luonnollisessa tilassaan. Karri Laitisen (s.1967) sarjakuvapäiväkirjan parhaat oivallukset kokoava Kafkan tutti on näyttävä esikoiskirja, lämpimän huumorin kyllästämä kurkistus erään perheen vauhdikkaaseen ja ajoittain absurdiinkin arkeen. Isyys on kokopäivähommaa, joka vaatii mieheltä huumorintajua sekä hyvää yleiskuntoa.

Lisätietoa:
Kirjan blogi
Arvosteluja


Olivier Schrauwen: Poika kulta (2008)
Poika kulta on belgialaisen Olivier Schrauwenin (s. 1977) kansainvälisesti ylistetty esikoisteos, jossa varhaisten sanomalehtisarjakuvien perinteikäs piirrostyyli yhdistyy moderniin kerrontaan tavalla, jollaista ei aiemmin ole nähty. Animaatiota ja sarjakuvaa opiskellut Schrauwen on sarjakuvakertojana suvereeni nuori mestari. Kirjan neljä tragikoomista tarinaa kertovat pikkiriikkisestä pojasta, joka herrasmieskerhon iltamissa viihtyvän isänsä povitaskusta kurkkien joutuu kasvotusten suuren maailman kauhujen kanssa. Monenmoiset vaarat nimittäin vaanivat pientä veijaria kotona, kaupungilla ja eläintarhassa. Kirja on julkaistu yhteistyössä Huuda huudan kanssa.

Lisätietoa: Tarina isosta ja pienestä miehestä.
Poika kullan arvosteluja


Matti Hagelberg: Kova länsi (2008)
Calamity Kid on italialainen lännensarjakuva jota Suomessa luetaan hartaasti. Kun suomalainen Mikko Komu luovii tiensä maineikkaan sarjan apulaisesta sen ykköstekijäksi ovat ensitunnelmat isänmaalliset, mutta pian hiipivät tuskan hikikarpalot intohimoisimpien lukijoiden otsille. Mikko Komu pilaa Suomen maineen, huutavat harrastajat kuin yhdestä suusta. Pyhäinhäväistys, skandaali! Kaupungin katuja vaeltaa joukko epätoivoisia miehiä omankädenoikeus mielessään. Purnaten, purnaten. Kohta on luvassa veripalttua korppikotkille sillä helvetissä on vielä tilaa piirtäjälle joka ei tunnusta lännensarjakuvan yleviä perinteitä.

Kova länsi on Matti Hagelbergin (s.1964) kolmastoista teos valtio- ja kustantajarajojen yli voittoisasti vyöryvässä B.E.M.-sarjassa. Uusimmassa teoksessaan raapekartonkitekniikastaan tunnettu Hagelberg yllättää luonnosmaisella tyylillään jossa sivellin raastaa paperia kuin karjapiiska puuhun köytetyn hevosvarkaan selkälihoja.

"Kaksi kertaa kovempi kuin puolikova länsi" sanovat asiantuntijat!

-Mekanoville
-Matti Hagelberg Wikipediassa suomeksi ja laajemmin ranskaksi
-Myspace
-Le Dernier Cri
-Toy comix
-Calamity Kid-piirustuskilpailu!

Matti Järvinen: Matin levy (2007)
Loppuunmyyty. Julkaistiin yhteistyössä Rocket recordsin kanssa kesäkuussa 2007.
-Lisätietoa Matti Järvisestä.

Marko Turunen: Lihat puntarissa (2007)
Loppuunmyyty. Puupäähattuvoittajan komea sukukronikka. 96 sivua painia ja parisuhteita. Julkaistiin yhteistyössä Daadan kanssa huhtikuussa 2007.
-Juttu Helsingin Sanomissa
-Arvostelu Kvaak.fissä
-Marko Turunen esittäytyy

Marko Turunen: Rakkautta viimeisellä silmäyksellä (2000)
Loppuunmyyty. Marko Turusen esikoisalbumi.
Ubu 1-3 (1997-2005)
Hans Nissenin ja Jukka-Pekka Valkeapään toimittama sarjakuvakolmikko. Tekijöinä mm. Yvan Alagbe, Petri Tolppanen, Matti Hagelberg, Jim Woodring, Jan Solheim, Markus Huber, Chris Ware ja monta muuta.
-Arvostelu Sarjainfossa.
-Arvostelu Helsingin Sanomissa

No comments: